Kies uw taal:

Nederlands (Belgium)

Ontdek Adria

 

Een overwinning en een nieuw tijdperk voor KTM, met Adria campers ter ondersteuning

Foto: Winnaar bij de motoren, Toby Price, Red Bull KTM Factory Racing Team (alle foto’s met dank aan KTM Factory Racing Team)

 

Dakar 2016 eindigde in Rosario, Argentinië op 16 januari 2016. Het was een memorabele Dakar, om vele redenen; onstuimig weer en lelijke ongevallen droegen bij aan de “gewone” uitdagingen van Dakar. 556 deelnemers reden ruim 9.000 km over ruig terrein, kris kras door de Argentijnse woestijn en de 1.200 m hoge bergen in Bolivia.

Voor het KTM Factory Racing Team was het ook het begin van een nieuw tijdperk; de nieuwe generatie coureurs namen het stokje over van legendarische rijders als Cyril Despres en Marc Coma. Voor Adria was het “business as usual”; een vloot Sonic en Matrix campers reed alweer voor de 3e keer op rij met het Team mee.

Dakar is niets meer dan een harde afvalrace en de winnaar – wederom uit het KTM Team, hun 15e titel op rij – was een “nieuwkomer”, 28 jaar oud, uit Australië, Toby Price. Ondanks zijn professionele houding en talent was het pas zijn 2e Dakar Rally. Op het podium zei hij “Dakar op de “Australische” manier” gereden te hebben.

Een andere gevierde KTM coureur, Mathias Walkner, moest tijdens de rit helaas opgeven en de britse Sam Sunderland is niet gestart vanwege een blessure. Stefan Svitko werd 2e en Pablo Quintanilla finishte de race keurig op KTM zuster merk Husqvarna.

 

Photo: Dakar bivak.

 

De KTM 450 Rally motor heeft zich wederom bewezen en wist sterke concurrenten Honda en Yamaha achter zich te laten. De gehele vloot ondersteunende voertuigen, inclusief de Adria campers en KTM’s gigantische MAN 6x6 trucks, heeft de zware condities prima doorstaan en finishte ongeschonden.

Photo: Jordi Viladoms geniet van wat rust in de Adria Matrix tijdens Dakar 2016.

 

Het is voor het 4e jaar dat Adria campers de Rally uitrijden. Deze campers komen direct van de productielijn en worden voorzien van wat extra reservewielen en accessoires als luifels en airco’s. Verder vinden er geen modificaties of iets dergelijks plaats. Iedere dag rijden zij voor de deelnemers uit om op tijd klaar te staan in het volgende bivak voor een comfortabel verblijf na een lange dag op de motor.

Dakar is overwonnen. Geen enkele andere camper wordt getest als onze campers tijdens Dakar. Niet alleen het Red Bull KTM Factory Racing Team mag zich wederom de winnaar noemen; ook Adria wint.

 

Photo: Stilte voor de storm.De Adria KTM vloot (nu nog schoon).

 

Photo: Dakar bivak.

 

Ondanks alle bijkomende nieuwe ervaringen tijdens Dakar 2016, zijn twee bekende conclusies te trekken: Red Bull KTM Factory Racing Team wint wederom een Dakar Troffee bij de motoren en de Adria camper vloot heeft deze extreme test zonder problemen doorstaan.

Lees meer over Dakar, Adria en KTM in het Inspirations magazine op deze website of ga naar www.ktm.com of www.dakar.com