Logo

3 weken op pad met de Coral XL Axess

Toen duidelijk werd dat we 3 weken op pad zouden gaan met de Adria Coral XL Axess 600 DP was mijn enthousiasme niet meer te stoppen. Eindelijk, terug op pad, mezelf onderdompelen in het leven onderweg en alle avonturen die daarbij horen. Na 3 jaar reizen in een VW T3 bus (zelfs helemaal naar Marokko) mis ik de levensstijl die erbij hoort nu ik weer gewoon in mijn appartement woon. Dus op naar buiten, met de camper op pad!

De koffers waren sneller ingepakt dan mijn partner voor mogelijk hield. Ik droomde al van spannende routes, eindeloze vergezichten en gezellige avonden bij kaarslicht.

Ik kan deze camper van harte aanbevelen. Ga op avontuur met meer vrijheid en comfort dan in welke andere vorm van reizen ook. Ga genieten, daar draait het om in het leven.

We zijn onderweg. Deze keer met meer luxe en meer onafhankelijkheid aan boord dan met onze geliefde Bulli toendertijd. Toen we de camper ophaalden waren we zeer aangenaam verrast door de compacte uitrusting. De koelkast met vriesvak erboven, een zee van (opberg)ruimte en niet alleen in de keuken. De hele camper zit vol opbergplekken. De ruime alkoof voor met 2 zijramen en een panoramavenster werd al snel mijn favoriete plek. De toiletruimte was ook indrukwekkend. Eigenlijk een echte doucheruimte met aparte douche, waar je alle ruimte hebt om te douchen. Wellness onderweg gegarandeerd!

Nadat we alle ruimte benut hadden en de koelkast goed bevoorraad was, vertrokken we vol verwachting.

Ons plan was ons mooie Oostenrijk te ontdekken alvorens door te reizen naar Duitsland om daar in het Noorden onze families te verrassen. We waren voorbereid op herfst-weer in Oktober. De regen die toch af en toe viel, deed ons niets.

Eerste stop: de Attersee waar we een paar dagen verbleven voordat we doorreisden naar Traunsee.

Hoe fijn is het om te reizen met een volledig uitgeruste camper, te stoppen waar je wilt voor een kop koffie in de zon en daarna gewoon verder rijden. We parkeerden aan de voet van de Traunstein voor een flinke wandeling met een fantastisch uitzicht. Met bidons vol bronwater stapten we ons tijdelijke huis op wielen weer in. Dankbaar voor de verwarming, want het was toch wel koud in de avond.

Mijn Coral XL Axess

Adria Coral XL Axess op basis van Citroën Jumper

Zodra we Duitsland in reden, hoorden we de zee nog luider roepen. Dus zonder lange stops in het grote Duitsland, reden we direct naar mijn ouders in Sommersdorf aan de Kummerower See, in het Mecklenburg Merengebied, met slechts 1 overnachting nabij Berlijn. Na de vele bergen in Oostenrijk, kwam het vlakke Duitse landschap als een welkome verandering. Echt heel mooi. De uitgestrekte landwegen zagen er uitnodigend uit: sta even stil en geniet van de stilte midden in de natuur. Ontspannen met een goed boek en een kop thee ... beter nog is het om gewoon te kijken en te genieten. Even weg van de drukte, en nieuwe energie opdoen. 

We genoten enorm van de absolute vrijheid die de camper met zich meebracht. Los van het legen van het toilet en de vuil watertank en het bijvullen van de vers watertank, hebben we geen camping bezocht. We kwamen simpelweg niets te kort.

Na een paar dagen aan de Kummerower See gingen we eindelijk naar de woeste zee - Kägsdorf aan de Baltische zee. Dit was onze eerste stop toen we destijds de VW T3 bus kochten. De parkeerplek had dan ook een speciale betekenis voor ons. Genietend van een glas wijn bij kaarslicht luisterden we naar het geluid van de golven in de avond, één van mijn mooiste herinneringen. 

Zoals altijd, vliegt ook nu de tijd en het is alweer tijd om richting Oostenrijk te rijden. Niet voordat we nog een stop maken in Lübeck. Daar bezochten we niet alleen de ouders van mijn partner maar ook de mooiste plaatsen langs de kust van Schleswig-Holstein. Als het aan ons gelegen had, waren we met deze camper naar het andere eind van de wereld gereden. 

Met pijn in het hart moesten we deze na een onvergetelijke reis weer inleveren. De herinneringen blijven gelukkig dankzij mooie foto's en video's welke we keer op keer zullen bekijken. 

Ik kan deze camper van harte aanbevelen. Ga op avontuur met meer vrijheid en comfort dan in welke andere vorm van reizen ook. Ga genieten, daar draait het om in het leven.

Meer over Hanna en haar partner op Instagram 

https://www.instagram.com/hannamietz/hl=de

en

https://www.instagram.com/christoffer_evers/?hl=de 

 

(Tekst  en foto's: Hanna Mietz)

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.