Logo

Coral XL: Gemaakt voor Dakar, ontworpen voor u

De 2023 editie van de Dakar Rally gaat de boeken in als een succesvolle editie. Het Red Bull KTM Factory Racing Team bezette de eerste en tweede plek bij de motoren. Deze overwinning is al de 19e voor KTM tijdens deze prestigieuze rally en geldt als de 11e op rij. Adria levert campers ter ondersteuning aan het team. De Adria Coral XL heeft bijgedragen aan het succes van het team, als basiskamp en een plek om even tot rust te komen na de uitdagingen van de dag.

Coral XL is een camper van topklasse. Met slaapvertrekken voor het team, een volledig uitgeruste keuken en een grote leefruimte. Een van de belangrijke kenmerken is de off-road capaciteit: de camper staat hoog van de grond waardoor vastzitten in de zandduinen wordt vermeden.

Adria is al ruim 11 jaar de officiële camper leverancier voor het Red Bull KTM Factory Racing Team. De vloot ondersteunde dit jaar tevens KTM's dochtermerk GasGas met coureur Daniel Sanders. ,De volledige Adria Dakar vloot bevat Sonic, Matrix en Coral XL modellen met slechts een paar kleine aanpassingen speciaal voor de rally. Iedere dag rijden ze voor de coureurs uit om het volgende basiskamp op te slaan zodat het team comfortabel kan overnachten. Dankzij het ruime interieur, het alkoof bed en het grote bed achterin is de Coral XL zeer populair bij de teamleden.

De 45e editie van de Dakar Rally werd in Saudi Arabië gereden met als dominante uitdaging de zandduinen. De rally bestreek bijna 5.000 km uitdagend terrein in 14 etappes. KTM coureurs Kevin Benavides en Toby Price veroverden op slechts 44 seconden van elkaar de 1e en 2e plek bij de motoren. 

In de Coral XL vindt het team de nodige rust en het comfort tijdens deze extreme rally. Het dient als rustplaats, eetruimte en zelfs als kantoor wanneer de strategie voor de volgende etappe moet worden bepaald. In de garage kunnen de monteurs van het team hun spullen meenemen. 

KTM teambaas Norbert Stadblauer over de finale: "Het is een ongelofelijke Dakar geweest. Een van de zwaarste en meest nipte zeges ooit. Toby en Kevin stonden bij het ingaan van de laatste etappe op slechts op 12 seconden van elkaar. Gelukkig wisten beide rijders aan kop te blijven. Ongelofelijk! We danken onze partners voor hun steun aan KTM tijdens Dakar. We kijken nu al uit naar de 2024 editie."

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.