Logo

Is een caravan de perfecte accomodatie voor een familievakantie?

Niet dat we bevooroordeeld zijn, maar wij zeggen JA omdat ... zeker voor jonge gezinnen staat het op vakantie gaan met de caravan alweer hoog op de wensenlijst. 

De redenen zijn voor de hand liggend:

  1. Meer flexibiliteit. De caravan blijft op de camping als een permanente basis en u verkent de omgeving met de auto of de fiets. Steile berghellingen, toegangswegen naar wandelpaden en skigebieden of de parkeerplaatsen bij het strand zijn vaak alleen toegankelijk voor het parkeren van de auto.  En een bezoek met een nabij gelegen dorp is vaak meer ontspannen met de eigen auto. Een gezinsvakantie wordt op die manier zeer divers en u kunt de regio in al haar facetten verkennen. Ontdek meer ... met dank aan de caravan!

  2. Valt ook onder flexibiliteit, maar dan anders: als de weersvoorspelling er weer naast zat en u besluit om de middag door te brengen in het dichtst bij zijnde binnen zwembad omdat het spontaan begint te regenen, kunt u de auto pakken en gaan. Het is niet nodig alles in te pakken, op te bergen en vast te zetten. Zeker tijdens de kindervakantie heeft u veel kleine spullen die overal rondslingeren. In de caravan blijven ze liggen tot u weer terug bent.

  3. Een ander voordeel van een caravan boven een camper: ondanks dezelfde buitenafmeting, is de caravan gewoon groter. Van binnen. De cabine en motorruimte zijn niet langer nodig. En dat laat meer ruimte voor de slaapkamer, keuken, leefruimte en toilet/douche ruimte. Het voelt eenvoudigweg meer als thuis! Zelfs in kleine en compacte caravans voelt het meer als een appartement dan in een camper.

  4. Nog een argument met betrekking tot grootte: deze kan zelfs op eenvoudige wijze nog groter gemaakt worden. Een Amerikaanse slide-out? Zou kunnen maar we bedoeling in dit geval het aanzetten van een voortent. Dat wordt dan een praktische ontvangstruimte, extra eetgedeelte of leefruimte en extra opslagruimte voor de kinderfietsjes, luchtbedden, strandspullen, speelgoed, barbecue en camping meubilair enzovoort. En dit kan allemaal blijven staan als u met de eigen auto op pad gaat.

  5. Een dag alleen met vader of moeder zelfs als u met het hele gezin op pad bent? Makkelijk, dankzij de auto en de caravan. De ene helft van het gezin gaat op ontdekkingstocht in de omgeving en een van de ouders blijft bij de caravan voor een gezellig onderonsje. "Quality time" zoals het bedoeld is.

  6. Een familievakantie is gemiddeld iets duurder dan een vergelijkbare vakantie met twee personen. De lagere aanschafwaarde van een nieuwe caravan in vergelijking met een nieuwe camper is dan ook een goede reden om voor dit kampeermiddel te kiezen. Hierdoor blijft er meer budget over om te gebruiken tijdens de vakantie.

  7. Met de caravan op vakantie betekent vaak dat u langer op dezelfde plek verblijft. Is dat positief? Zeker! Wilde u vroeger zoveel mogelijk kilometers maken om zoveel mogelijk te zien, dat verandert wanneer u met het gezin op vakantie gaat. Neem gewoon even pauze. Een andere omgeving, ja, maar zonder het gedoe van het reizen van de ene naar de andere locatie. In plaats daarvan willen ouders graag de directe omgeving verkennen. En dat brengt ons weer bij punt 1 want dat is wat u het beste kunt doen als alle opties binnen handbereik zijn. En dat zijn ze, dankzij de auto die de caravan trekt.

Voor wie het idee om een eigen caravan aan te schaffen nog aantrekkelijker geworden is de laatste tijd, geven we hieronder een overzicht van de familiecaravans van Adria.

Adora 613 PK 

Een familiecaravan met 6+1 slaapplaatsen, allen 2 meter lang. De kinderen hebben hun eigen multifunctionele kamer achterin: om overdag in te "chillen" en 's nachts in the slapen.

Klik hier voor alle Adora familiemodellen.

Altea 552 PK 

De Altea 552 PK is een caravan met 6 of 7 slaapplaatsen. Altea staat bekend om het lichte levendige interieur. Al jaren dé favoriet in de Benelux. 

Meer Altea indelingen vindt u hier.

Aviva 522 PT

Op zoek naar uw allereerste nieuwe gezinscaravan? Dan mag de Aviva 522 PT zeker niet op uw kandidatenlijst ontbreken. Praktisch, comfortabel en met verrassende opslagmogelijkheden. Een nieuwe vorm van kamperen die perfect aansluit bij gezinsvakanties.

Bekijk alle familiemodellen van Aviva serie hier.

Een caravan biedt meer ruimte.

Aafje, Floris, Lotte en Kevin in Brussel

Kevin, Aafje, Floris (8) en Lotte (7) reisden veel met de camper. Toch verruilden zij deze voor de caravan. U leest hun verhaal in het Adria Inspriations Magazine

Volg hun avonturen op Instagram @kidslovetravel.

 

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.