Logo

Onvergetelijke zomervakantie naar Marokko met de Adria Twin Supreme SGX

Avontuur Marokko

De zomer staat voor de deur en daarmee ook het verlangen naar avontuur. We besluiten een reis te maken die ons zal uitdagen. Onze bestemming: Marokko in de hete zomer. Ontdek een koninkrijk vol contrasten, van de golvende duinen van de Sahara tot de levendige souks van Marrakech.

Onze trouwe metgezel: de Adria Twin Supreme 640 SGX.

We rijden nu al vier jaar in onze Adria Twin Supreme SGX. Ons busje, dat meer is dan alleen een vervoermiddel - het wordt ons huis op wielen op vakantie.

De Adria Twin Supreme SGX bewijst keer op keer een onschatbare metgezel voor ons te zijn. Dankzij zijn wendbaarheid kunnen we zelfs afgelegen dorpen bereiken. De zelfvoorzienende stroomvoorziening geeft ons de vrijheid om te kamperen onder de sterrenhemel van de woestijn zonder dat we comfort hoeven op te offeren. Met zijn geïntegreerde keuken en comfortabele bed biedt hij ons de mogelijkheid om Marokko in ons eigen tempo te verkennen.

De installatie van een apart droogtoilet stelt ons in staat om onafhankelijk te blijven en het kwetsbare ecosysteem te beschermen, zelfs in afgelegen gebieden van Marokko waar afvalverwijdering vaak ontbreekt. Het vermindert ook aanzienlijk ons waterverbruik, wat bijzonder gunstig is in Marokko, waar water in de zomer een kostbaar goed is.

Marokko - Een camperavontuur onder de zon van de Maghreb

Elke dag brengt nieuwe ervaringen. We doorkruisen het Atlasgebergte, waarvan de majestueuze toppen ons dichter bij de hemel brengen. We vinden rust en verfrissing in de oases.

We rijden over de stoffige wegen van Marokko. De Twin draagt ons veilig door onze avonturen. Onze reis door het land van contrasten is meer dan een reis - het is een odyssee, een dans met de zon en de schaduwen van de Maghreb.

Wij - dat is DONVENTURE. DON staat voor D-Daniel, O-Ole en N-Nicole en staat voor durf. Voor ons betekent DONVENTURE avontuur beleven met de Adria Twin Supreme SGX. Stap uit het dagelijkse leven en ga de wereld in.

Vast in het woestijnzand

Onze reis brengt ons naar het zuiden, naar M'Hamid, de poort naar de Sahara. Hier ervaren we de stilte en uitgestrektheid van de woestijn, waardoor we ons nederig en klein voelen. De hete zomer in Noord-Afrika is niet te onderschatten. De temperaturen stijgen onverbiddelijk en de zon brandt genadeloos uit de hemel. Maar ons busje is onwrikbaar. Het doorstaat elke steile passage, elk smal steegje in de bruisende steden en elk zandduin dat ons in de weg staat, tot op de zandgrond waarin we vast komen te zitten.

"De stenige grond wordt zandiger en plotseling lopen de wielen vast. De thermometer geeft nu 48 graden Celsius aan. We stappen uit de auto. Het voelt als een hete muur waar we ons in storten. De motor draait, de airconditioning koelt het interieur. Daniel haalt een oprijblok en de schep van het dak. De banden graven zich in, zelfs bij de tweede poging... De mobiele telefoon heeft de geest gegeven en is geblokkeerd door de hitte. Het handvat van de schep is heet. Het zand ook ..." [Fragment uit: Günther, Nicole . "Marokko - naar de horizon en verder" DONVENTURE, 2023].

Nog één poging en de Twin is weer onderweg!

Marokko en zijn diversiteit

Onze route voert ons door de schilderachtige landschappen en historische steden van Marokko, waarbij elke plaats zijn eigen verhaal vertelt. Van de adembenemende kloven en watervallen tot de magische zandduinen, Marokko ontvouwt zijn schoonheid voor onze ogen. We doorkruisen het fascinerende natuurlandschap, dompelen ons onder in de rijke cultuur en geschiedenis en verliezen onszelf in het labyrint van souks in de koningssteden.

"De camper slingert zich op en neer als een serpentine. Achter elke bocht opent zich het uitzicht op de vallei met weelderig groen in verschillende tinten. Af en toe staan er kraampjes langs de kant van de weg die Marokkaans aardewerk en souvenirs verkopen die gemaakt zijn van de bladeren van de dwergpalmen die hier groeien. We zien vrouwen met strohoeden versierd met kleurrijke bolletjes wol. Boerenvrouwen uit de Rif die hun traditie leven en die we op weg naar Fès weer zullen tegenkomen. De parel van het Rifgebergte ligt voor ons. Zelfs tijdens de reis straalt de blauwe kleur ons tegemoet ..." [Fragment uit: Günther, Nicole . "Marokko - naar de horizon en verder" DONVENTURE, 2023].

We bezoeken een verloren plek

In de glooiende heuvels van Marokko, omgeven door bossen, ontdekken we een verloren plek die sluimert in de stilte van de tijd. De natuur omarmt deze verloren plek met een ongeëvenaarde gratie. Overal om ons heen zijn groene heuvels, heldere lucht die onze longen vult en de azuurblauwe lucht die boven ons uittorent. Het ziekenhuis, een eiland van melancholie in een zee van groen, vertelt verhalen met het kraken van vermoeide balken en het gefluister van de wind die door gebarsten ramen waait.

"Ooit opgericht door de Franse koloniale gezondheidsadministratie om tuberculose te behandelen, wacht het acht verdiepingen tellende gebouw stilletjes op verder verval. Niemand lijkt zich te bekommeren om dit afbrokkelende gebouw in Ben Smim. Het is een lege huls, weggevreten door de tijd, zoals de longen door mycobacteriën bij tuberculose ..."

[Fragment uit: Günther, Nicole . "Marokko - naar de horizon en verder" DONVENTURE, 2023]Om te lezen en 'mee te reizen': "Marokko - naar de horizon en verder" door Nicole Günther, DONVENTURE, 2023

Onze reis gaat verder door Marokko. We duiken in het verleden en wandelen door de ruïnes van Volubilis, ooit een bruisend centrum van het Romeinse Rijk. Het aanraken van de oude stenen voelt als echo's van lang vervlogen tijden.

 "Volubilis raakte in verval en diende Fez als steengroeve. Berbers gebruikten de Romeinse overblijfselen om hun eigen architectuur te bouwen in de beroemde medina met zijn labyrint van smalle steegjes waar mensen wonen, handel drijven en verkopen. We zijn enthousiast over de indrukken van de koninklijke stad, die we te zien krijgen van de officiële gids Wafi." [Fragment uit: Günther, Nicole . "Marokko - naar de horizon en verder" DONVENTURE, 2023].

Ervaringen vastgelegd in het boek "Marokko - naar de horizon en verder"

Onze reis was zo inspirerend dat we besloten onze verhalen en ervaringen op te schrijven. Gevuld met achtergrondkennis en persoonlijke anekdotes werd ons boek geboren: "Marokko - naar de horizon en verder". Het bevat snapshots die niet alleen onze reis documenteren, maar ons ook uitnodigen om onze comfortzone te verlaten en het onbekende te omarmen.

Onze reizen met de Adria Twin Supreme SGX zijn meer dan een ontsnapping uit het dagelijks leven; het is een tijd voor ons om samen als gezin te groeien, samen uitdagingen te overwinnen en geïnspireerd te raken door de schoonheid van de wereld. Het herinnert ons eraan dat het grootste avontuur vaak bestaat uit het samen verkennen van nieuwe paden en het ontdekken van de wereld met open ogen. Bezoek ons op www.donventure.de, volg ons op Instagram en ga met ons mee op reis: donventure.de. We zien je graag onderweg!

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.