Logo

Van luxe zonvakantie naar verrassende eerste kampeerervaring

Deze zomer waren wij met de Adria Altea caravan op pad. Als gezin van drie met een dochtertje van 3 jaar oud, was het een heel avontuur. We zijn namelijk nog nooit met een caravan weg geweest. Ons dochtertje, Lauren, was helemaal in haar nopjes met het idee dat we op vakantie gingen met een soort rijdend speelhuis.

"En om dan ‘s ochtends wakker te worden en je raampje open te zetten, midden in de bossen met die heerlijke boslucht en dan rustig wakker te worden… ik vond het écht genieten."

We besloten naar camping Buitenland te gaan; een camping gelegen in Drenthe in het plaatsje Zandpol, vlakbij de grens van Duitsland met een ‘vrij’ karakter. Leuk voor kinderen, met een zwemmeer en een klein zwembad maar ook heel ontspannen voor volwassenen. Niets moet, alles mag. En met de weersvooruitzichten hadden we voor Nederlandse begrippen een hele mooie, zonnige week voor de boeg! 

Met lichte spanning vertrokken we van de parkeerplaats achter ons huis. Ik besloot nog even te kijken of we de bocht konden maken (toch een beetje spannend of je geen zijkant van een auto meepakt), toen ik erachter kwam dat de deur van de caravan nog open stond. Oeps. Echt weer wat voor ons. 

De rest van de reis verliep gelukkig voorspoedig en ook het plaatsen van de caravan op onze hoek-plek ging heel soepel! Grondkleed neergelegd, tafel en stoelen uitgeklapt en daarna eerst even een lekker wijntje. Die hadden we wel verdiend! 

We hebben heerlijk geslapen. Lauren vond het natuurlijk sowieso erg gezellig dat we allemaal in dezelfde ruimte sliepen. En om dan ‘s ochtends wakker te worden en je raampje open te zetten, midden in de bossen met die heerlijke boslucht en dan rustig wakker te worden… ik vond het écht genieten. We zijn normaal gesproken van de luxere zonvakanties en kregen dan ook van onze omgeving veel reacties op onze plannen; “Jullie kamperen?!”. Maar ik merkte dat we deze week ontzettend hebben genoten van het buiten zijn, de natuur, bossen, de eenvoud. Het zorgde voor een fijne rust en een ‘opgeruimd’ hoofd.

Op de tweede dag besloten we ons te wagen aan de voortent. Ik had me voorbereid op een eventuele echtscheiding maar het ging verrassend goed! Met een kleine 40 minuten stond het hele ding en hadden we lekker wat extra ruimte om onze spullen neer te zetten. In de avonden hebben we hier heerlijk gezeten, wat gezellige lampjes opgehangen, kaars op tafel en de geur van alle kampvuurtjes op het veld.

Op de camping hebben we het erg naar ons zin gehad (aanrader dus). Er zijn gezellige avonden bij het restaurant, met muziek, een pubquiz, pizza-avond en bij de speeltuin vermaken de kindjes zich samen. Ook kijk je er je ogen uit met de bijzondere wagens, tenten, caravans, campers en bussen die mensen hebben. De caravan van Bassie en Adriaan zou er niet uit de toon vallen. Versieringen, lampjes, vuurkorven, muziek en dus gezelligheid ten top. 

De hele vakantie hebben we vooral genoten van het buiten en samen zijn. Simpele dingen gedaan zoals naar het zwemmeer, lunchen, wandelen, knutselen en natuurlijk konden een paar potjes jeu de boule niet ontbreken. We hebben leuke mensen ontmoet, lekker gegeten, gedronken en in de zon gezeten. Wat wil je nog meer?

Op de laatste dag hadden we wat regen en hebben we een bezoek gebracht aan Plopsaland. Daarna hebben we (gelukkig) met een zonnetje de spullen kunnen schoonmaken en inpakken en zijn we weer richting huis vertrokken. Het wegbrengen van de vuilniszak door hem op de voorruit te leggen, mocht natuurlijk niet ontbreken voor de echte campingbeleving.

De week is voorbij gevlogen en wat hebben we genoten!

Sander, Stéphanie & Lauren

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.