Logo

Wanneer de Astella een verlangen krijgt naar Zuid-Engeland ...

Voor ons een van de mooiste bestemmingen: Zuid-Engeland. En na een pauze van drie jaar uit Engeland, moesten we gewoon terug. Zonder verder oponthoud vervroegen we onze reis ter gelegenheid van ons zilveren huwelijksjubileum en staan we al in Calais met onze Astella ...

 Onze reis naar Engeland begint traditioneel met de overtocht van Calais naar Dover. De voorbije jaren met P&O Ferries, deze keer met de ferrymaatschappij DFDS. De overtocht en de verdere reis op Engelse bodem verlopen vlekkeloos. Op de tegenoverliggende rijbaan van de snelweg kunnen we echter de nu al beruchte vrachtwagenfiles richting Dover 'bewonderen'. Mentale notitie: plan voor de zekerheid iets meer tijd in voor de terugreis. Ook al is de tweede rijstrook richting Dover nu vrij, je weet maar nooit ...

"Vakantie betekent voor ons ook onthaasten. De tijd nemen. Genieten."

Maar we willen nog niet denken aan de terugreis, onze reis naar Engeland is nog maar net begonnen! Eerste stop: 'Broadhembury Caravan & Camping Park' in Kingsnorth bij Ashford. Een plek die we al kenden van onze eerdere reizen naar Engeland en waar we zeker weten dat we onze Astella heerlijk kunnen parkeren. Het eerste diner in Engeland? In een Engelse pub, natuurlijk.

Vakantie betekent voor ons ook onthaasten. De tijd nemen. Genieten. En daarom blijven we vier dagen in Ashford en verkennen we de omgeving. Een van onze hoogtepunten uit dit deel van Engeland: 'Harbour Arm' in Folkestone, een brede promenade aan zee, waar we ons vermaakten in de meest zuidelijke champagnebar ter wereld.

Als regelmatige bezoekers van Engeland hebben we een lidmaatschapskaart van de National Trust. Hiermee hebben we niet alleen gratis toegang tot meer dan 500 National Trust parken en gebouwen, maar kunnen we ook gratis parkeren op de meeste National Trust parkeerterreinen. En last but not least steunen we met ons lidmaatschap ook nog eens de bescherming van de natuur en de geschiedenis! Voor iedereen die vaak naar Engeland reist, zeker een aanrader!

Twee National Trust sites bezoeken we op deze reis: 'Knole House', een 400 jaar oud landhuis, dat nog deels door de familie wordt bewoond. En 'Bateman's', het rusthuis van Rudyard Kipling, de schrijver van 'The Jungle Book' en vele andere werken. In het zeer interessante huis kun je ook de certificaten zien voor de Nobelprijs voor Literatuur die hem in 1907 werd toegekend.

Met de Astella weer op sleeptouw gaan we verder naar het zuiden, onze bestemming voor deze etappe is Weymouth. Het regent. Typisch voor Engeland, het hoort er op de een of andere manier bij en zal op een gegeven moment wel weer ophouden! De East Fleet Touring Part in Weymouth is prachtig gelegen, de grootte van de kampeerplaats is perfect voor de Astella. En als Adria-eigenaren zijn we blij met een of twee Adria Twins in de buurt!

We genieten van versgevangen zeevruchten in het 'Rockfish Seafood Restaurant', dat direct aan de haven ligt. En ook op cultureel gebied komen we aan onze trekken: te beginnen met 'Thomas Hardy's Cottage' in Higher Bockhampton, de geboorteplaats van de Britse schrijver, via 'Max Gate', het huis dat Thomas Hardy zelf ontwierp; 'Kingston Lacy', een landhuis dat ongeveer 300 jaar geleden werd gebouwd met een Japanse tuin, naar 'Montacute', een ander 400 jaar oud landhuis. Er zijn ook prachtige landschappen, tuinen, plaatsen en monumenten te ontdekken: 'Lulworth Cove', een baai aan de Jurassic Coast; 'Durdle Door', een natuurlijke kalkstenen rotsbrug; de 'Subtropical Gardens' bij Abbotsbury, 'Lyme Regis', een charmant stadje aan zee, en 'Portland Bill', een vuurtoren op het eiland Portland.

Het zuidelijkste punt voor de Astella op deze reis: Cornwall! Om precies te zijn Carnon Downs Club Campsite, vlakbij Truro. Een zeer goed onderhouden camping, waar we een paar jaar geleden al eens hebben gestaan en nu weer kunnen neerstrijken op een ruime plek voor de Astella.

Cornwall. Zee, golven, wind, landschap. Zo mooi! Onze hoogtepunten van dit jaar: 'Mullion Cove', een kleine baai op het schiereiland Lizard, en 'Lizard Point', het zuidelijkste punt van Engeland (en naar onze mening veel mooier dan 'Lands End'). De kustlijn is adembenemend en typisch Brits eten kan hier in Cornwall natuurlijk met een prachtig uitzicht op zee.

De volgende dagen brengen we door met het bezoeken van National Trust sites, waaronder 'Trelissick House & Garden': Een landhuis uit 1750, met een grote tuin, gelegen op een klein schiereiland aan de rivier de Fal. En dit jaar gaan we eindelijk naar het 'Eden Project', een botanische tuin van een bijzondere soort: twee enorme biomen, de ene met regenwoudflora en -fauna, de andere met een mediterraans klimaat en bijbehorende flora. Zeker een bezoek waard, maar niet bepaald betaalbaar.

Onze bestemming voor de volgende dag is spannender: de 'Lost Garden of Heligan', zeker een van de mooiste en indrukwekkendste tuinen in Zuid-Engeland! Op 400 hectare zijn er sier- en moestuinen, een landschapstuin met rododendrons en camelia's van indrukwekkend formaat en talloze sculpturen ingebed in de natuur.

Na heerlijke dagen in Cornwall gaat de Astella weer richting het noorden en oosten.  We verblijven een paar dagen in de buurt van Newton Abbot, Devon, en een paar dagen in Oxfordshire. Van daaruit trakteren we onszelf zelfs op een korte 'citytrip' naar de Britse metropool Londen. En voor de overtocht met de veerboot weer een korte tijd in Kingsnorth. Wat doen we op onze laatste avonden in Engeland? Onze volgende reis naar Engeland plannen met de Astella, natuurlijk! VK, tot snel!

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.