Logo

Winter kamperen – deel 1: de voorbereiding

Wanneer men overweegt een motorhome of zomerhuisje te kopen, heeft men vaak een plan voor het gebruik ervan. Misschien is het de bedoeling om de motorhome in het weekend en tijdens langere vakanties te gebruiken, in de zomer of het hele jaar door. Hetzelfde geldt voor een zomerhuisje.

Voor degenen die zijn opgegroeid met kamperen met een caravan/motorhome/van, voelt het heel vertrouwd en veilig. Maar voor wie die kennis en ervaring niet heeft, is het cruciaal om informatie te hebben over hoe met verschillende situaties om te gaan. De sleutel tot u op uw gemak voelen is het vertrouwen hebben om erop uit te trekken, en hoe meer u weet, hoe beter.

Waar kunt u parkeren?

Als u van plan bent om de motorhome te gebruiken als accommodatie terwijl u deelneemt aan verschillende sportevenementen of soortgelijke activiteiten, zijn er vaak aangewezen parkeerplaatsen beschikbaar, meestal zonder elektriciteit.

Veel campings blijven open in de winter. Het is aan te raden om vroeg te boeken als u van plan bent om voor een evenement op een camping te verblijven.

Verschillende dealerbedrijven bieden ook de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding op door hen aangewezen plaatsen te parkeren. Specifieke regels op elke locatie moeten afzonderlijk worden nageleefd.

Wat als we vast komen te zitten?

Voor een veilige mobiliteit tijdens het winterkamperen zijn winterbanden een absolute noodzaak. Het is ook aan te raden om een schep en een emmer grof zand/grind mee te nemen voor betere tractie. Sneeuwkettingen kunnen een optie zijn, maar ze zijn niet bedoeld voor lange afstanden en kunnen de camper beschadigen als ze breken.

We hebben zowel nivelleerblokken als hydraulische steunpoten gebruikt, maar het is belangrijk om bij de keuze tussen beide rekening te houden met hoe u loskomt. Met onze camper parkeren we meestal gewoon, zodat het hoofdeinde van het bed zich op een hoger niveau bevindt. Er zijn verschillende meningen over hoe belangrijk het is om perfect waterpas te staan.

Wat als de hele camper bedekt is met sneeuw en ijs?

Alle sneeuw moet worden verwijderd voordat u vertrekt. U bent er verantwoordelijk voor dat andere bestuurders geen schade ondervinden van sneeuw die van de camper valt. Sneeuw op de camper staat wettelijk gelijk aan een onbeveiligde lading, wat kan leiden tot boetes.

Lees hier deel 2: essentiële aspecten.

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.