Logo

Juju Noda

Juju Noda: het racewonderkind dat vertrouwt op haar Adria Sonic

Tijdens de Imola-etappe van het Zinox F2000 Formula Trophy kampioenschap interviewden we Juju Noda, de piepjonge Japanse coureur en Formule 2-ster.

Hallo Juju, je bent pas 17 jaar oud, maar je bent al een zeer succesvolle professionele coureur. Hoe oud was je toen je in de racewereld kwam?

Hoi Chiara, leuk je te ontmoeten. Ik ontdekte mijn passie voor snelheid en motoren toen ik nog maar 3 jaar oud was, toen mijn vader me mijn eerste raceauto gaf waarmee ik meteen het circuit op ging.

Iedereen kent je vader, een succesvol coureur in de Formule 1. Kunnen we zeggen dat hij degene was die je de passie voor auto's en racen meegaf?

Uiteraard! Ik herinner me dat ik, toen ik jonger was, hem altijd over het circuit zag scheuren en dacht hoe geweldig het was wat hij deed. Ik kon niet wachten om de motor te starten en met iedereen mee te racen.

Wat als je advies zou moeten geven over wat er te verbeteren valt?

Mag ik eerlijk zijn? Ik zou de capaciteit van de koelkast vergroten, een grotere als optie plaatsen, om al het eten dat mijn moeder koopt, onze familiekok, in te bewaren!

Bedankt, Juju, dat je ons hebt verteld hoe het leven van een coureur eruit ziet. We wensen je toe dat je al je doelen bereikt en je records breekt, en dat je steeds in de beste voertuigen mag rijden.

Dankje, Chiara. Ik zal ernaar blijven streven om elk van mijn doelen te bereiken, waartoe ik in mijn trouwe Sonic altijd zal aankomen.

Je gaat van race naar race in je Sonic, die je "je thuis" zou kunnen noemen. Hoe heb je hem persoonlijk gemaakt?

De Sonic is in feite mijn mobiele huis. Eerlijk gezegd heb ik het interieur niet al te veel aangepast. Ik heb me meer gericht op de buitenkant, met stickers met mijn karikatuur, mijn symbolen, om hem onmiddellijk herkenbaar en absoluut uniek te maken.

Wat bevalt je het meest aan deze motorhome?

Een van de dingen die ik zeker het meest waardeer aan de Sonic zijn de grote ruimtes en het supercomfortabele interieur, perfect om uit te rusten na de races.

Wat ik ook erg leuk vind aan mijn motorhome zijn de uittrekbare en opklapbare stoelen. We zijn een grote familie als ze allemaal op bezoek komen en door het comfort dat de Sonic heeft kunnen we allemaal samen aan tafel zitten voor familiemaaltijden.

Interviewer: Chiara Bergianti, redactie Inspirations Magazine

Juju Noda is een jonge Japanse coureur, geboren in Tokio op 2 februari 2006. Juju begon met leren autorijden en karten toen ze 3 jaar oud was. Als dochter van Formule 1-coureur Hideki Noda maakte ze op 10-jarige leeftijd haar Formule-debuut in het Deense F4-kampioenschap. Op 12- en 13-jarige leeftijd won Juju de F4 en F3 U17 klasse races. Door deze prestaties kreeg ze internationale aandacht en meer podiums en mooie resultaten.

HOOGTEPUNT IN HAAR CARRIÈRE:

Begon op 3-jarige leeftijd met karten.

Begon op 10-jarige leeftijd Formule te rijden.

Won de Formule U17 in de F4-klasse op 12-jarige leeftijd.

Won de Formule U17 in de F3-klasse op 13-jarige leeftijd.

Volg Juju op Instagram:
jujunodaeurope
Deel
Andere artikelen:
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.