Logo

Made in Slovenia

Slovenië
Thuisbasis van de ultramoderne productie van Adria Mobil.

Adria Mobil is de organisatie achter het merk Adria en produceert alle Adria-producten op locaties in Slovenië, waar meer dan 2000 mensen werken. Het bedrijf heeft een duidelijke visie, missie en een reeks waarden en is een gecertificeerde gezinsvriendelijke organisatie.

Sinds de start in 1965 zijn er meer dan 600.000 recreatievoertuigen geproduceerd. Het bedrijf werkt met ISO 9001 EFQM vijf sterren gecertificeerde geavanceerde productiefaciliteiten met productieprincipes en -processen van de bovenste plank, met twee hoofdvestigingen die dicht bij elkaar liggen.

Productie van motorhomes en caravans,

Prečna, Novo mesto.

De grootste en meest geavanceerde productiefaciliteit voor recreatievoertuigen onder één dak in Europa. De vestiging werd gebouwd in 2005, destijds een investering van 35 miljoen euro, en beslaat 147.735 m² met een productiehal van meer dan 43.000 m².

Het is een ultramoderne faciliteit met just-in-time gevoede bewegende productielijnen, geavanceerde automatisering, plasmabehandelingsrobots, klimaatkamer en moessonwaterdichtheidstesten. Hier worden Adria-motorhomes en -caravans en Sun Living-motorhomes gemaakt.

In het voorjaar van 2022 is de voertuigproductie herverdeeld over zes nieuwe lijnen. Een speciale geïntegreerde motorhomelijn voor Sonic en Supersonic en een aangrenzende lijn voor premium grote caravans, Astella en Alpina.

Een groot gedeelte in de fabriek wordt ingenomen door de Sandwich Panel & Body productie, die in 2021 werd uitgebreid, met nieuwe technologie en machines om vloeren, zijwanden, daken en grote gebogen delen, zoals voorwanden, te maken. De elektro-lijn (bedrading en kabelbomen) werd verplaatst naar een nabijgelegen faciliteit, die ook de thuisbasis is voor Dienst Naverkoop, Technische ondersteuning & Reserveonderdelen. Dit centrale magazijn beslaat 4.000 m² met meer dan 10.000 onderdelen die 30 markten ondersteunen.

In het magazijn ligt voor 2,5 miljoen euro aan reserveonderdelen die geschikt zijn voor voertuigen van maximaal 10 jaar oud.

Vanproductie, Bič.

De nieuwe locatie voor de productie van vans, op slechts een paar kilometer afstand, is een investering van 6 miljoen euro. Het werd geopend in het voorjaar van 2022, en produceert vans en minibusconversies, met een jaarlijkse capaciteit van 10.000 voertuigen.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 8500 m². Daarmee is het grootste fabriek waar alleen vans worden geproduceerd van Europa. Door één deur komen basisvoertuigen het gebouw binnen en aan het eind van een lange productielijn komen gloednieuwe Adria Twins en Twin Sports modellen weer naar buiten. Een speciale ruimte binnen de fabriek maakt Adria Active minibusjes.

Productie van stacaravans en glamping tenten, Crnomelj.

De meest geavanceerde faciliteit in Europa voor de productie van stacaravans en glamping tenten van het merk Adria, die voornamelijk worden verkocht aan resorts en touroperators.

Productie van meubilair Podgorje, Sentjernej.

Een van de belangrijkste Europese fabrikanten van meubilair voor vrijetijdsvoertuigen, gebruikt in Adria Mobil-producten.

Kwaliteitscontrole
KLIMAATKAMER

Voertuigen worden in een eigen klimaatkamer blootgesteld aan temperaturen tussen -40 en +60 graden, en bij luchtvochtigheidsgehaltes van 45% tot 80% aan temperaturen tussen +30 en +60 graden.

Kwaliteitscontrole
WATERDICHTHEIDSTEST

Voertuigen worden ook onderworpen aan een ''moessontest'' die garandeert dat er geen water binnendringt, dit is een grote drive-in douche ter grootte van een voertuig en een belangrijk onderdeel van het kwaliteitscontroleproces.

Kwaliteitscontrole
SUPERCONTROLE.

Naast de standaard kwaliteitscontroles wordt 5% van de geproduceerde voertuigen willekeurig geselecteerd voor een ‘supercontrole’. De resultaten hiervan worden gebruikt om het ontwerp- en productieproces te optimaliseren.

Technologie
Plasmatreat.

Een geavanceerd gerobotiseerd proces wordt gebruikt om te reinigen en lijm aan te brengen voor een perfecte afdichting van de opening.

Montage Pop-Up dak

De daken van Adria zijn van een ingenieus ontwerp en integreren goed in het dak van de van . In slechts zestien seconden pakt een speciale machine het Pop-Up dak op en bevestigt het op een van.

I feel Slovenia

Adria Mobil is gevestigd in Slovenië, een land dat bekend staat om zijn groene beleid en dat een uitstekende bestemming is voor duurzaam toerisme. Als je nog niet in Slovenië bent geweest, ga dan snel, want voor ingewijden is het een van de topbestemmingen van Europa geworden.

De campagne "I feel Slovenia" vat samen wat het land te bieden heeft:

"Slovenië is het groene hart van Europa, waar iedereen iets voor zichzelf kan vinden. Het is moeilijk ergens anders ter wereld zo'n kleine regio te vinden die zoveel te bieden heeft. Of je nu graag platgetreden paden bewandelt of liever van de gebaande paden afwijkt, overal vind je verbluffende schoonheid en boetiekervaringen die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt.''

En het beste van alles is dat het een geweldige plek is om te bezoeken in een recreatievoertuig - Adria - natuurlijk. Met goede wegen, goede kampeerplaatsen en korte afstanden tussen belangrijke bestemmingen als het meer van Bled, het Triglav Nationaal Park, de hoofdstad Ljubljana, de wijngaarden van Goriska Brda, de wereldberoemde grotten van Postojna en Skocjan en de korte maar perfect gevormde kustlijn rond Piran.

Andere artikelen:
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.