Logo

Ontworpen voor u

Ontdek waarom een goed ontwerp een boost is om een caravan te kopen.

In de afgelopen zes jaar heeft Adria voor elk van haar best verkopende caravans een nieuwe generatie ontwerpen geïntroduceerd. Kies een Adria en u kunt er zeker van zijn dat deze het meest geavanceerde exterieurontwerp biedt, en een elegant eigentijds interieur.

"In heel Europa draagt bijna 1 op de 10 nieuwe caravans die in de afgelopen twee jaar zijn geregistreerd, de Adria badge. Dit en de talrijke onafhankelijke awards die onze caravans hebben gewonnen, geven ons een sterk gevoel dat onze caravans in de smaak vallen bij kopers en onafhankelijke deskundigen die de awards beoordelen. Adria heeft in de afgelopen 4 jaar 5 Europese Innovation Awards gewonnen! Awards zijn leuk, maar tevreden eigenaren zijn het belangrijkste doel."

Adria Caravan design team

Adria Caravan design team werkt sinds 2016 voor Adria Mobil en beheert het Adria caravan portfolio, hun levenscyclus en productontwerp tot en met de uitvoering.

Adria Caravan design team heeft toezicht gehouden op de lancering van zeven nieuwe series terwijl het marktaandeel van Adria in Europa groeide van 4,9 naar 9,4%.

Caravans vormen de kern van het Adria-verhaal, dat begon in 1965. Tegenwoordig zijn de verkopen van het merk evenredig verdeeld over campers en camperbusjes. Caravans zijn een duurzame categorie, met veel ervaren fans en recentelijk veel nieuwkomers, aangetrokken door de flexibele mobiliteit van een getrokken voertuig.

De sleutel tot het succes van Adria is de focus en investering in het aanbieden van een complete, evenwichtige portefeuille caravans, waarbij de verkoop wordt gestimuleerd door de nieuwe ontwerpen die worden aangeboden.

"We hebben een ontwerptaal ontwikkeld en kennis gedeeld in ons ontwerp- en ontwikkelingsteam. We hebben een partnerschap met ons ontwerpbureau SITO, ook gevestigd in Slovenië. We hebben een sterk ontwerpmanagementproces en houden de behoeften van de klant nauwlettend in de gaten. Een goed ontwerp is nu vanzelfsprekend voor ons en ons portfolio is sterk - Astella en de nieuwe generatie Alpina, Adora, Altea en nu krijgt ook Aviva een make-over. Dan hebben we natuurlijk de geliefde, iconische Action, een verhaal op zichzelf",

Adria Caravan design team

"Lichtere, smallere en meer aerodynamische caravans sturen onze aanpak. We richten ons op gewicht en e-mobiliteit en doen studies op vele gebieden. Onze laatste nieuwe ontwerpen, Aviva en Aviva Lite, worden vooral gedreven door onze focus op de ervaringen die we willen leveren."

Adria Mobil heeft de wetenschap van de aerodynamica gebruikt om de trekefficiëntie en de esthetiek van het exterieur van caravans te verbeteren en daarmee nieuwe normen te stellen. De ontwerpers hebben meer vrijheid en er wordt veel aandacht besteed aan ruimte, aan vormfunctie, aan verlichting en sfeer.

"We hebben er ook aan gewerkt om het rijden met de caravan gemakkelijker en handiger te maken, met innovaties zoals Adria MACH. Met onze Smart app kunt u belangrijke functies van de caravan beheren via uw smartphone of tablet".

Adria Caravan design team

Prototypes

Adria Mobil veranderde hun benadering van prototypes in het nieuwe generatie project, door nieuwe methoden van 'snelle prototypes' te gebruiken om de integriteit van het ontwerp en de bouwhaalbaarheid te controleren. De echte bouw- en materiaalversies, volgen daarop een stuk vlotter.

Andraž Šapec

Senior Product Designer - Adria Mobil Ontwerppartner, Sito

SITO is een studio voor innovatie en industrieel ontwerp gevestigd in Ljubljana, van waaruit Andraž het team leidt dat samenwerkt met Adria Mobil. Hij spreekt met nieuwsgierigheid en overtuiging, u kunt zien dat hij gepassioneerd is over goed ontwerp en over het uitdagen van wat eerder is gegaan.

"De nieuwe caravans van Adria is een interessant project, het is vanaf het begin een krachtig proces geweest, met een gedeelde visie en doelen, waarbij de resultaten voor zich spreken. Onze samenwerking begon met het nemen van een diepe duik in het creëren van een nieuwe ontwerpstrategie voor de hele collectie, het voeren van onderzoek, het ontwikkelen van nieuwe moodboards, materialen en het focussen op de ervaringen die Adria wilde leveren."

Het belang van verhalen

Adria Mobil en Sito voert regelmatig ontwerponderzoek uit met diepte-interviews, waardoor diepe inzichten ontstaan in mogelijkheden voor toekomstig ontwerp, van het hele voertuig tot de kleinste details die het verschil maken.

"Het is belangrijk dat we de juiste ervaring voor de gebruikers begrijpen en ontwerpen, voor elke caravanserie, want de verwachtingen en behoeften verschillen. Kijk naar een nieuwe generatie Alpina, Adora of Altea en u zult zien dat ze elk zeer zorgvuldig doordacht en uitgevoerd zijn, maar toch duidelijk deel uitmaken van de Adria-collectie",

vertelt Andraž.

"Astella weerspiegelt een avant-gardistisch hedendaags ontwerp, Alpina biedt een zekere tijdloze luxe met aandacht voor prestaties en klassieke accenten. Adora brengt een tijdloze elegante moderniteit en Altea is meer trendy en kleurrijker, met meer modulariteit",

bedacht Andraž.
Binnenkort verkrijgbaar!
Kijk alvast uit naar de nieuwste nieuwe Adria caravans.
Nieuwe Aviva

De nieuwe Aviva is de nieuwste van het Adria Mobil caravan team.

De nieuwe Aviva is ontworpen voor gemakkelijk wonen en biedt een reeks moderne, lichtgewicht caravans, die het nieuwe generatie exterieurprofiel combineren met het stijlvolle interieur en het oorspronkelijke karakter, dat deze caravanserie zo populair heeft gemaakt.

De nieuwe Aviva Lite

neemt het 'verhalen'-idee nog verder, het is een slimme en eenvoudige caravan met een nieuw idee, waarbij de ervaringen die je zoekt zwaarder doorwegen dan het comfort dat je nodig hebt.

In veel opzichten zijn deze laatste nieuwe modellen hedendaagse voorbeelden van de geest van de vroege Adria caravans uit de jaren 1960. Rijden met de caravan moet natuurlijk eenvoudig, gemakkelijk en leuk zijn, dus deze nieuwe caravans houden zich aan deze formule.

Adria’s best verkopende caravans
Ontdek het ontwerp dat best aan uw behoeften voldoet:
Andere artikelen:
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.