Logo

Het innovatieve Pop-Up dak

De ontwikkeling van het dak is een verhaal van innovatie en partnerschap tussen Adria en Elan, een technologiegeleid productiebedrijf dat ook gevestigd is in Slovenië, de thuisbasis van Adria Mobil. Elan staat bekend als makers van fijne skiuitrusting, maar ze zitten ook in de boot- en dus composietengietindustrie.

Dus, wat is het verhaal achter deze opmerkelijk effectieve, geïnspireerde oplossing? Wist je dat het dak van de Twin Sports eigenlijk is ontwikkeld samen met ELAN, de bekende fabrikant van ski's, snowboards, zeilboten en motorjachten?

Elan
Het project dat begon met een eenvoudige opdracht:

"De huidige van heeft 2 extra slaapplaatsen nodig" resulteerde uiteindelijk in het beste Pop-Up dak op de huidige markt.

Elan heeft de kennis over composieten en Adria natuurlijk de ervaring in caravans en samen kunnen we zorgen voor ‘agile prototyping’, met al na 5 maanden ontwikkeling het eerste werkbare prototype.

Elan heeft de kennis over composieten en Adria natuurlijk de ervaring in caravans en samen kunnen we zorgen voor ‘agile prototyping’, met al na 5 maanden ontwikkeling het eerste werkbare prototype. Alles daarna was gericht op ontwerp en detaillering - van de tentstijl, het muskietennet tot het daksluit mechanisme en het bieden van een comfortabele slaapruimte.

Na intensief testen in reële omstandigheden (winter, regen, wind, zon...) konden we bewijzen dat ons samenwerkingsresultaat opmerkelijke Pop-Up dak oplossingen zijn.

Pop-Up dak

De Pop-Up is mooi vormgegeven en heeft een aerodynamische integratie van het lichtgewicht composiet Pop-Up dak op de carrosserie van de van. Het is geïntegreerd met het exclusieve panoramische zonnedakraam en ook met optionele uitrusting zoals airconditioning, flex zonnepaneel 140w, midi-heki en luifel.

Het ontwerp en de constructie zorgen voor een volledig veilig gebruik, zowel in geopende als gesloten toestand, en beschikt bovendien over twee afzonderlijke dakvergrendelingsmechanismen.

Bij de langere 640 modellen is er een ingenieus, gemakkelijk te gebruiken draaimechanisme, met verlengde zijarmen, voor perfecte sluiting en integratie met het dak van de van wanneer deze niet in gebruik is en stabiliteit tegen de wind, wanneer deze in gebruik is.

Bij de kortere 600 modellen maakt de compacte Pop-Up een gemakkelijk te bedienen schaarmechanisme, met perfecte sluiting.

Klanten geven talrijke kenmerken aan, van de gemakkelijke toegang, het comfortabele slapen, de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap. Het opzetten van het hefdak is eenvoudig en als de avond valt, kunt u de van omtoveren tot uw eigen comfortabele slaapkamer.

Slaapgedeelte

Het Adria exclusief ontworpen Pop-Up slaapgedeelte voegt extra accommodatie toe voor veel comfort.

Het slaapgedeelte van 120x200 cm heeft een comfortabele matras, handige opbergruimte, USB-poorten en leeslampjes.

Het 'tent' slaapgedeelte is gemaakt van materialen op acrylbasis, voor isolatie, waterbestendigheid en ademend vermogen.

Het heeft ook vaste muggenhorren, voorscherm kan onafhankelijk geopend worden.

U kunt nu ook apart een geïsoleerd doek kopen, dat maximale bescherming biedt voor koudere dagen en gemakkelijk gemonteerd kan worden via voorgemonteerde ritsen.

U kunt ook een verwarmde matras kopen met onafhankelijk regelbare 2 zones. Elke zone met een temperatuursensor.

Voor de linker en rechter zone zijn twee bezettingssensoren voorzien. Voor elke helft van het bed is een bedieningsknop met ledindicatoren voorzien.

Dus, als u twijfelt tussen een gewone Twin of een Twin Sports, dan zal uiteindelijk het aantal slaapplaatsen dat u nodig hebt uw beslissing bepalen. U kunt in ieder geval bovenin rustig slapen, als u kiest voor de beste Pop-Up van die er is.

Meer informatie:
Andere artikelen:
Gevormd door de wind
Ontworpen voor jou
Ontdek waarom een goed ontwerp een boost is om een caravan te kopen.
Nieuwe Supersonic is de ster van de Design Awards
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.