Nieuws en Evenementen (alle)

100% Peru. 100% Dakar. 100% Adria Kwaliteit.

24.01.2019
100% Peru. 100% Dakar. 100% Adria Kwaliteit.

Op 17 januari 2019 telt KTM haar 18e overwinning op rij in de Dakar Rally. Australiër Toby Price komt als eerste over de finish. Vanwege een breuk werd Price op voorhand gezien als underdog maar als een echte overwinnaar vocht hij tot het eind waardoor hij Dakar voor de 2e keer wist te winnen.

Het was een zeer competitieve race met 5 verschillende producenten die verschillende etappes gewonnen hebben.

De top 3:
1 Toby Price (KTM)
2 Matthias Walkner (KTM)
3 Sam Sunderland (KTM)

Price: "WAUW dit voelt fantastisch! Bij de start hoopte ik dag 1 te overleven. Met de hulp en steun van het hele team hebben we een perfecte race gereden."

Dit jaar werd de race gereden in Peru. Barre omstandigheden en de meeste woestijn etappes ooit. Alles en iedereen worden tot het uiterste gedreven. Zo ook de Adria campers die onderdeel waren van de uitrusting van het KTM team. Met slechts wat extra reservewielen en wat kleine vervangingsonderdelen vertrokken de Sonic en Matrix campers direct vanuit de fabriek naar Zuid-Amerika. Klaar om iedere KTM rijder een comfortabel onderdak te bieden.

Ze rijden door allerlei soorten terrein, onder extreme omstandigheden en leggen in korte tijd een paar duizend kilometer af. In de bivak werden ze gebruikt als rustplaats en privé ruimte voor de rijders. Dakar is een mediacircus. De campers gaven dan ook de nodige rust en ruimte om aan het mediageweld te ontsnappen.

Red Bull KTM Team Manager, Jordi Viladoms, voormalig Dakar deelnemer, merkte op:

“De Adria campers dragen bij aan onze prestaties en zijn van vitaal belang tijdens de race. De coureurs en crew krijgen rust tussen de races door. Ook dit jaar hebben we de campers probleemloos kunnen gebruiken. Zoals het hele KTM team, presteerden ze 100%.”

 

Foto's: Marcin Kin


Nieuws en Evenementen (alle)
Nieuwsbrief