Logo

Sonja Gole sluit indrukwekkende carrière af

Sonja Gole is al haar hele professionele carrière verbonden aan Adria Mobil, maar in 1996 kreeg ze de belangrijkste rol in haar carrière, toen ze de leiding van Adria Mobil overnam als Managing Director. Op dat moment telde het bedrijf slechts een bescheiden 186 werknemers en Sonja Gole en haar team legden de basis voor een nieuwe bedrijfsstrategie en reorganiseerden zowel het bedrijfsmodel als het verkoopnetwerk in heel Europa. De productontwikkeling werd voortgezet, met haar eigen knowhow, in de richting van innovatie, kwaliteit, functionaliteit en een goed doordacht verkoopbeleid.

 

In de daaropvolgende decennia slaagde Sonja Gole erin om, ondanks benijdenswaardige marktomstandigheden en intense concurrentie, het bedrijf en het merk te stabiliseren en met succes door alle turbulente periodes van crises, economische schommelingen en geopolitieke spanningen te navigeren. Het verkoopnetwerk breidde zich uit, het volume van de verkochte producten groeide en het merk Adria werd steeds herkenbaarder, bekender en begeerlijker. In de jaren die volgden behaalde Adria Mobil een aantal topresultaten op vrijwel alle gebieden van haar activiteiten. Met een duidelijke managementstrategie gebaseerd op investeringen in productontwikkeling, uitmuntendheid in marketing- en verkoopactiviteiten en werknemerstevredenheid, wordt Adria Mobil nu erkend als een van de meest gerespecteerde fabrikanten in de Europese camperindustrie. De producten van het merk Adria behoren tot de top in Europa en worden geproduceerd in een van de technologisch meest geavanceerde productiefaciliteiten in de branche. Haar vastberadenheid, ethische houding, charisma en een toegewijd team van medewerkers hebben geleid tot het vertrouwen en de reputatie bij zowel zakenpartners als medewerkers die Adria Mobil de afgelopen drie decennia gestaag en succesvol naar de top van de Europese markt hebben gebracht - en de resultaten die het bedrijf en de Adria Mobil Group in deze periode hebben behaald spreken voor zich.

 Als CEO heeft ze altijd de nadruk gelegd op de waarden hard werken, respect en vooral samenwerking, en heeft ze de ontwikkelingsstrategie van Adria Mobil duidelijk geleid door haar eigen voorbeeld: "Als manager heb ik altijd het doel van langetermijnontwikkeling en groei van het bedrijf nagestreefd op een manier die alle belanghebbenden erbij betrekt. Met de resultaten die we hebben behaald, geloof ik dat we onze ambitieuze doelen meer dan succesvol hebben bereikt," benadrukte ze in een interview.

 De Raad van Commissarissen van Adria Mobil heeft ingestemd met het overeengekomen einde van de ambtstermijn van Sonia Gola als CEO, die eind februari met pensioen gaat om haar indrukwekkende carrière af te sluiten.

Foto: Leon Vidic

Gregor Adler is afgestudeerd in economie en heeft uitgebreide ervaring in verschillende managementfuncties in bedrijven. Hij is afkomstig van de SIJ Group - Sloveense Staalindustrie, een van de toonaangevende producenten van roestvrij en speciaal staal in Europa. Hij is sinds 2014 in dienst bij de SIJ Group en heeft als directeur leiding gegeven aan verschillende bedrijven in binnen- en buitenland, waarbij hij ervaring heeft opgedaan in het beheren en organiseren van zowel verkoop- als productieactiviteiten. De laatste anderhalf jaar was hij CEO van SIJ Ravne Systems, dat deel uitmaakt van de productiedivisie van de SIJ-groep. Na goedkeuring door de Raad van Commissarissen van het bedrijf zal Gregor Adler per 1 maart 2024 de leiding van Adria Mobil en de functie van CEO overnemen.

Foto: Barbara Reya

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.