Logo

10 tips voor een gezinsvakantie met de motorhome

Hier zijn onze 10 tips voor het reizen en kamperen met kinderen in een motorhome:

Tip 1: Als u op zoek gaat naar campings en motorhomeplaatsen, kijk dan niet alleen naar "geschikt voor de motorhome". Kijk ook naar de faciliteiten voor de kinderen. Ruime speelvelden, georganiseerde activiteiten en goed sanitair met familiedouches dragen bij aan een ontspannen vakantie. En het hoeft echt niet altijd ver weg te zijn. Ook in uw thuisland bestaan mooie nog te ontdekken gebieden.

Tip 2: Houd er bij het maken van uw reisschema rekening mee dat er waarschijnlijk één of twee ongeplande stops zullen plaatsvinden. Probeer daarom onderweg leuke plekken uit te zoeken waar de kinderen tijdens een stop even kunnen rondrennen. Misschien ligt er vlak langs de snelweg een speelpark of boerderij die het bezoeken waard is. De reis is immers onderdeel van de vakantie!

Tip 3: Neem de favoriete spullen van uw kind mee. Favoriete beddengoed, favoriete speelgoed, lievelingseten ... heeft u kind een favoriete poster thuis? Maak er een foto van en hang deze bij het bed in de motorhome. Zo wordt de motorhome echt bekend terrein voor de kleintjes en hebben ze alles mee waar ze van houden.

Tip 4: Vergeet niet de (loop)fietsen en/of steps voor de kinderen mee te nemen. De paden op de camping of langs het meer lenen zich er goed voor. En zelfs een stadswandeling wordt leuker.

Tip 5: Het weer is onvoorspelbaar. Het kan ook regenen tijdens de vakantie. Dan is de motorhome een perfecte plek om in te verblijven. Ontspannen kleuren, een gezellig kaart- of bordspel of een leuk voorleesboek, zorg ervoor dat u het bij u hebt. Quality time in optima forma.

Tip 6: Houden uw kinderen wel van een culinaire uitdaging? Proberen ze graag nieuwe gerechten uit? Dan is het nu de tijd om iets lekkers te maken met uitsluitend lokale ingrediënten. Het tegenovergestelde is echter vaak waar: kinderen eten het liefst wat ze al kennen. Kook daarom vertrouwde recepten van thuis. Bovendien kunnen de meest favoriete lekkernijen meegenomen worden in de eigen motorhome!

Tip 7: Tieners hebben vaak iets meer moeite om nog enthousiast te worden voor een familievakantie. Dat kan veranderen als ze niet in de motorhome hoeven te slapen. Het vooruitzicht van een tent doet soms wonderen. Plaatst u een goede luifel aan de motorhome dan vergroot u bovendien de leefruimte rondom de motorhome. Iets waar de oudere kinderen vaak dankbaar gebruik van maken.

Tip 8: Wees u bewust van de afmetingen van de motorhome voordat u op reis gaat. Een kleine post-it met daarop de buitenafmetingen in de cabine zorgt ervoor dat u bij bruggen of tunnels weet of u door kunt rijden. Zeker wanneer u met de kinderen op pad bent, wilt u dat de reis zo soepel en ontspannen mogelijk verloopt. 

Tip 9: Neem een goede EHBO doos en verkeersveiligheidshesjes voor iedere passagier mee. 

Tip 10: Voorkom verkeersdrukte in stadscentra met uw motorhome. Parkeer bij een stadsbezoek op een overzichtelijke aangewezen plek buiten de stad en neem het Openbaar Vervoer. Hiermee voorkomt u het zoeken naar een geschikte dure parkeerplek.

En voor al diegenen die zo graag met de motorhome op vakantie willen, naar de kust, in de bergen of aan dat mooie meer, geven we hier nog een overzicht van onze populaire familie indelingen. 

Voor gezinnen met een of twee kinderen:

Matrix Plus 670 DL

De Matrix behoort tot ons semi-integraal aanbod. Het grote voordeel van deze indeling: een grote gezellige zitgroep. Achterin twee enkele bedden waar met een extra vulkussen een drie personen zouden kunnen slapen en boven de face-to-face salon een hefbed voor twee personen dat overdag geen ruimte wegneemt.

Voor gezinnen met drie kinderen: 

Coral XL 670 SL of Coral XL 670 SP

In de 670 SL uit de Coral XL serie kunnen 5 + 1 personen slapen. Vooral het bed in de alkoof is geliefd bij kinderen: ze vinden hier hun eigen koninkrijk, hoog boven in de motorhome. Het is spannend om bovenin te slapen en te spelen. Er is genoeg ruimte en de uitvalbeveiliging geeft ook u als ouders een goed gevoel. In zowel de 670 SL als de 670 SP kan de zitgroep veranderd worden in een extra slaapplaats, daardoor ontstaan de 6 slaapplaatsen. Genoeg ruimte voor het hele gezin dus!

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.