Logo

Een reis door de onweerstaanbare bergen in het Noorden van Noorwegen

Het gevoel van puur genieten dat we ervaren als we de majestueuze bergtoppen en de helder blauwe zee zien, is onbeschrijflijk. Alles waardoor iemand verliefd kan worden op reizen, vind je hier.

Vrijheid, eenvoud en bergkammen, de Lofoten stonden altijd op onze lijst om nog eens te bezoeken en nu zijn we er eindelijk.

Voor ons lag wederom een spectaculaire reis naar de Lofoten, met de motorhome. Het was begin April - de eerste keer dat we er in deze tijd van het jaar waren. Tijdens de trip zagen we dat we de juiste beslissing hadden genomen, nu te gaan. Het Noorderlicht verlichtte de donkere avondluchten en de stralende zon lachte ons overdag toe. Reizen in deze mythische omstandigheden was één van onze mooiste ervaringen ooit.

Het mooie Noorwegen

Wanneer je de Lofoten in het vroege voorjaar bezoekt, geniet je niet alleen van besneeuwde bergtoppen en een frisse berglucht, maar ook van blauwe luchten en wegen zonder andere toeristen. De laatste keer dat we hier waren was in Augustus. Het gras was groen, we konden zwemmen in het zeewater en de wandelpaden waren druk met toeristen. Bezoek de Lofoten in het voor- of najaar als je meer rust wilt tijdens je vakantie. In de zomer, het hoogseizoen, bruist het hier en is het druk. 

Gedurende de 200 km trip van Å in het zuiden naar Svolvaer in het noorden, kom je de meest pittoreske vissersdorpjes en weelderige stranden tegen. Tijdens een spectaculaire wandeltocht spot je arenden die hoog boven je zweven. Combineer dit met een moment van rust en koffie onder de Middernachtzon en het Noorderlicht en je vakantie is compleet. Iedereen die houdt van de natuur, de zee, een uitstekende keuken en een rustige omgeving zou hier ooit eens moeten komen.

De makkelijkste manier om de Lofoten te ontdekken is met de auto, of zoals wij, met de motorhome. Het geeft je een geweldig overzicht en talloze mogelijkheden om te overnachten op de mooiste plekken. Tijdens deze reis bezochten we bekende plekken en ontdekten we ook nieuwe. We gingen op bezoek bij de glasblazer in Vikten, maakten een vistochtje en genoten van lange wandelingen langs het strand. We parkeerden onze motorhome op slechts een paar meter van het water in Kabelvåg, waar we een geweldig Noorderlicht panorama mochten ervaren. Net buiten Reine stopten we om te genieten van het geweldige uitzicht, compleet met visarenden hoog boven ons. 

Één van de voordelen van het reizen met de motorhome is volgens ons dat je je eigen maaltijd kan klaarmaken met lokale ingrediënten, op een plek die jij aangenaam vindt. Diner with a view :-).

Er waren ook dagen dat we lange stukken aflegden, bruggen overstaken, langs indrukwekkende fjorden reden terwijl we de onmiskenbare lucht van kabeljauw drogend in de zon, opsnoven. De vissersboten die niet op zee waren, lagen zij aan zij in kleine haventjes, terwijl de meeuwen rondcirkelden, wachtend om hun maaltijd uit zee te vissen. Onze dagen zijn gevuld met plezier en geluk. Als we de Lofoten verlaten, willen we zo snel mogelijk weer terug. Maar er zijn ook nog zoveel andere plekken om te ontdekken.

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.