Logo

Kleine caravans voor een grootse vakantie

Vergelijken we groot en klein, genieten de kleine modellen steeds meer voorkeur. Om precies te zijn, kleine caravans met een korte en compacte exterieur lengte en slaapplaatsen van 2 tot 4 personen. Vergeleken met grote caravans, bieden de kleine caravans veel voordelen.

1. Het gewicht

Kleine caravans wegen eenvoudigweg minder dan grote caravans. Niet alleen kunnen ze door een groot aantal trekauto's getrokken worden, maar ook hellingen kunnen beter bereden worden door een combinatie auto en lichtgewicht caravan.

Het brandstofverbruik van het trekkend voertuig is lager: hoe minder achter de auto hangt, hoe minder kracht er nodig is. En dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, het is bovendien een sterk pluspunt in het kader van duurzaamheid en milieubelasting.

We praten nog steeds over gewicht, nu in relatie tot de motorvarianten van het trekkend voertuig: met de huidige modellen elektrische auto's zijn licht gewicht caravans in het bijzonder op dit moment vaak de enige optie. Dit omdat het trekvermogen vaak lager is bij een elektrische auto dan bij een auto op een fossiele brandstof.

2. Het rijbewijs

Het gewicht bepaalt ook welk rijbewijs nodig is:

Veel mensen zijn in het bezit van het B rijbewijs. U mag hiermee: 1) een caravan trekken tot maximaal 750 kg (dat betekent het lege gewicht met daarbij opgeteld het gewicht van de belading) en 2) een caravan trekken met een maximaal toelaatbaar gewicht hoger dan 750 kg mits de auto en caravan combinatie niet boven de 3.500 kg (leeg gewicht + laadvermogen) uitkomen. Adria caravans met een maximaal gewicht tot 750, 1.000 of 1.300 kg zijn veelal geschikt om met dit rijbewijs te rijden. Afhankelijk van de trekauto behoort zelfs een caravan tot 1.500 kg nog tot de mogelijkheden.

De volgende gewichtsklasse is voor het maximaal totaal gewicht tussen 3.500 kg en 4.250 kg. In dit geval wordt een extra code op het B rijbewijs vermeld: B+ code 96. Het volgen van een cursus bij een rijschool is verplicht. Deze cursus bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk.

Tot slot, rijbewijs BE. Dit rijbewijs is verplicht wanneer u 1) een caravan wilt trekken met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3.500 kg (leeg gewicht + laadvermogen) of 2) onder bepaalde voorwaarden een caravan wilt trekken met een maximaal toelaatbaar gewicht hoger dan 3.500 kg.

3. De caravan afmetingen

Voor een kleine caravan is altijd een plek te vinden. Op een camping op de eerste rij met zeezicht of uitzicht op de bergen, een kleine caravan past bijna altijd. Bovendien neemt het ook minder ruimte in wanneer u de caravan tijdelijk bij huis parkeert voor of na uw vakantie. En voor extra ruimte tijdens de vakantie kunt u altijd nog gebruik maken van de voortent.

Kleine en compacte caravans scoren ook extra punten op het gebied van manoeuvreren en rijden: zowel het trekken en parkeren van de caravan is gemakkelijker vergeleken met langere caravans.

4. De aanschafprijs van kleinere caravans 

Veelal zijn kleinere caravans goedkoper in aanschaf. Ideaal voor beginnende kampeerders die het comfort van kamperen nog willen ontdekken. Zo blijft er meer budget over voor tijdens de vakantie.

Veel voordelen, maar het formaat van de caravan moet ook bij u passen. Passend bij uw manier van kamperen en de manier waarop u uw vakantie wenst door te brengen. Bent u een actieve vakantieganger? De natuur ontdekken of dat leuke stadje dichtbij, ongeacht het weer. Veel buiten zijn. Veel buiten sporten. Reist u met een kleiner gezelschap? Dan is het zeker de moeite waard te kijken naar kleine en compact Adria caravans.

Denkt u aan kleine caravans, denkt u aan Adria, dan denkt u aan Action. De unieke vormgeving en efficiƫnte indeling is het een caravan om verliefd op te worden. Met een buitenlengte van 5,23 m tot 6,10 m (afhankelijk van de indeling), vallen alle Action modellen in de mini-caravan categorie. Het maximaal toelaatbaar gewicht is 1.300 kg dus de meeste auto's kunnen de Action trekken.

Voor wie voor het eerst overweegt een kleine compacte caravan aan te schaffen, zal het wellicht een aangename verrassing zijn dat een selectie Aviva en Altea modellen ook in deze categorie vallen. Denk aan Aviva Lite 360 DK, Aviva 360 DK, Altea 362 LH en Altea 402 PH; allen met lengtes tot 6,10 m. en maximaal 1.300 kg. De Aviva modellen zijn bovendien slechts 2,09 m breed.

KLEINE ADRIA CARAVANS OP BASIS VAN SLAAPPLAATSEN: 

Caravans voor 2 personen: Action 391 DP

Caravans voor 2-3 personen: Action 361 LH, Action 391 LH, Altea 362 LH

Caravans voor 2-4 personen: Action 391 PH, Aviva Lite 360 DK, Aviva 360 DK, Altea 402 PH

Bent u enthousiast geworden over kleine Adria caravans? Download onze brochure of bezoek de Adria caravan dealer in de buurt. Begin met de voorbereiding van vele grootse vakanties in uw nieuwe compacte tweede huis ...

https://be-fl.adria-mobil.com/caravans

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.