Logo

Winterkamperen - Interieur

Isolatie voor achterdeuren

Slapen met ons hoofd recht in de richting van een koude deur... we realiseerden ons al snel dat dit niet erg gezellig zou zijn. We hebben twee verschillende modellen isolatie voor de achterdeuren getest. Beide modellen hebben voor- en nadelen, afhankelijk van voorkeuren en hoe de camper wordt gebruikt.

Het model dat met magneetsluitingen aan de deuren hangt, vinden we het eenvoudigst. Er is geen montage van beugels of iets dergelijks nodig aan het voertuig of interieur. Het nadeel is dat zowel de garage als het woongedeelte helemaal open gaan zodra er een deur wordt geopend. Het voordeel is dat je toegang hebt tot zowel de bergruimte als het woongedeelte zonder iets te verwijderen.

Het tweede model is gemonteerd met drukknoppen die intern in de Van zijn geschroefd. Als je de deuren opent, beschermt de isolatie tegen directe tocht. Je kunt de onderkant openen om bij de bergruimte te komen, maar er is geen opening aan de bovenkant. Als je daar iets wilt plaatsen, moet je de isolatie verwijderen door de drukknoppen los te maken.

Tapijten

Stijlvol tapijt in de Van of motorhome is net zo vanzelfsprekend en belangrijk als thuis. Aangezien we vloerverwarming hebben in onze Twin, is het cruciaal om een mat te hebben die niet te dicht is en geen rubberen onderkant heeft, deels om te voorkomen dat de warmte opstijgt en om het risico op vlekken op de vloer door de mat te vermijden. Een op maat gemaakte mat geeft een nette en gezellige indruk en heeft ook geluidsabsorberende eigenschappen. Er zijn veel verschillende modellen tapijten en wij kozen er een die zowel qua stijl als qua kleur bij ons past.

Voorruit en voordeur isoleren

Niet alleen de voorvloer draagt sterk bij aan tocht, maar ook de deuren, voorruit en zijruiten. We hebben jarenlang verschillende modellen getest, zowel binnen als buiten. De deken van MASA vinden we echter het beste en het gemakkelijkst; hij is snel te plaatsen en op te bergen. We hebben ook binnenisolatie geprobeerd, maar er ontstaat condensatie aan de binnenkant van de ramen, dus geven we de voorkeur aan het buitenmodel. Als je de optie wilt hebben om de ramen te openen en naar buiten te kunnen kijken terwijl je de winterzon binnenlaat, is er ook een model met een opening. De MASA deken is niet alleen geweldig in de winter, maar ook in de zomer, omdat het zilveren oppervlak wordt gebruikt om de warmte buiten te houden.

Verwarmingsmat

Iets wat we in eerdere modellen hebben ervaren, is dat het gebied bij de bestuurders- en passagiersstoel vaak slecht geïsoleerd is en dus een echte koude plek vormt. De vloer is vaak helemaal niet geïsoleerd, waardoor de hele motorhome aanzienlijk afkoelt. We hebben dit aangepakt door een verwarmingsmat van Alde te installeren. De mat is aangesloten op het reguliere verwarmingssysteem, waardoor warme glycol door de mat circuleert. Als je een warmtewisselaar hebt geïnstalleerd, geeft dat een warm en knus gevoel tijdens het rijden en kamperen. Onze ervaring is tot nu toe erg positief!

Meer weten over winterkamperen? Klik hier voor tips en gebruikersadviezen.

Deel
Terug
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.