Logo

Een typisch Engels avontuur.

EEN AVONTUUR VOL TYPISCH ENGELSE CHARME, EXCENTRICITEIT EN PRACHTIGE PLAATSEN.
Oh! ... om in Engeland te zijn.
Map

Als Engelsman die in het buitenland woont en een Sloveense vrouw heeft, is de verleiding om naar huis terug te keren groot. Mijn in Ljubljana geboren vrouw verslindt alles wat Engels is, maar het Engeland waar zij zo van geniet is meestal ver verwijderd van het Engeland waar ik ben opgegroeid. Zij wil daarheen verhuizen. Ik wil een ex-pat blijven.

 Ze vindt altijd plaatsen die ik dacht te kennen, maar waar ik dan weer helemaal verliefd op word, dus alles is nog niet verloren. Misschien verhuizen we er ooit naartoe.

 In Engeland is zoveel te zien en te doen, dus je kunt elke reis op maat maken. Een goede camper zoals de Coral is perfect ingericht voor twee personen, maar de Engelsen zijn dol op hun caravans en je bent van harte welkom in de jouwe. Vermijd de zomervakantie, want dan zijn de landweggetjes ('wegen') erg druk.

 Bij aankomst in Blighty gaan we op weg naar Cornwall, maar in de geest van "heel Engels zijn" hebben we onderweg drie speciale stops uitgezocht.

The White Cliffs.

De iconische kliffen van Vera Lynn in Dover moet je gezien hebben, al was het alleen maar omdat het je kan helpen de Engelse taal te begrijpen. Hier, zoals nergens anders in het "sceptred isle" dat Groot-Brittannië is, wordt duidelijk dat het een eilandnatie is.

"Hier, zoals nergens anders, begrijp je hoe het is om Engels te zijn."

Map
Kasteel Highclere.

Niemand doet een statig huis zo goed als de Engelsen en als fans van de tv-serie Downton Abbey moesten we wel even langsgaan toen we in de buurt waren. Het stelt niet teleur.

Distilleerderij Bombay Sapphire.

Is er een drank Engelser dan gin? Wij betwijfelen het. Heb je je ooit afgevraagd waarom gin weer zo populair is geworden of heb je willen zien hoe het wordt gemaakt? Het ligt in de buurt van Winchester, we hebben van tevoren geboekt en zijn ter plaatse gebleven, met één van ons als de aangewezen bestuurder.

"Gelukkig werden we overboden in de ongebreidelde vastgoedmarkt die Cornwall altijd is en kan dit verrassende (voor mij) nieuwe binnenlandse avontuur (voorlopig) worden vergeten''.

Map

We gingen verder naar het schiereiland The Lizard voor een prachtig landschap en naar Marazion en St Michael's Mount. Een van de meest iconische bezienswaardigheden van Cornwall is de abdij op dit getijdeneiland. Neem een kleine veerboot of, nog beter, wandel over het geplaveide pad over de baai.

Ons avontuur in Cornwall duurde drie weken, we hadden twee dagen regen en veel lange dagen met blauwe luchten en goede temperaturen. Geweldige campings, mysterieus druk maar nooit vol. Van alle vakanties die we hebben gehad, is dit de vakantie die we nog steeds het meest koesteren.

De Coral zou de ideale auto zijn voor zo'n reis, voor twee personen in alle comfort of als je met het gezin reist, dan is de Matrix een goede keuze.

Andere artikelen:
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.