Logo

Van Alaska naar Argentinië

Hallo! Wij zijn Ron en Chantel van het Instagram-account "fulltime.vanlife" en wij zijn sinds november 2020 op weg met een Adria Twin-buscamper.

Na bijna 1,5 jaar met ons allereerste buscamper door plaatsen in heel Europa te hebben getrokken (van Spanje en Portugal tot Noorwegen, Zweden, Montenegro en Albanië), zijn we nu aangekomen in Guatemala.

Hoe zijn we hier gekomen?

Wel, er was die tv-reportage van Terra X over de Pan-Americana Highway - het langste wegennet ter wereld - en voor we het wisten hadden we de verscheping van ons Adria Twin-buscamper van Hamburg naar Halifax aan de oostkust van Canada al geboekt.

Van droom naar realiteit: Hoe we spontaan onze van naar Canada verscheepten.

We hadden dit idee, dat eerst een beetje gek leek, niet gepland en we hoefden ook niet veel voor te bereiden.

Nadat we ons zowel online als op informatiebijeenkomsten hadden geïnformeerd over de verschillende aanbieders van verschepingen en hun procedures, gebeurde alles ineens heel snel in april 2022: Omdat het schip dat we eigenlijk geboekt hadden drie weken te laat was, konden we ons busje spontaan overzetten op een eerder schip. We hadden precies twee dagen om het buscamper klaar te maken voor verscheping en de laatste 500 kilometer naar Hamburg te rijden.

Er zaten drie weken tussen het moment dat we hem in de haven dropten en toen we onze Twin in Canada konden ontvangen, verrukt en gelukkig geheel onbeschadigd.

Map

Onvergetelijke momenten:

Hoogtepunten van onze reis door Canada, de VS, Mexico, Belize en Guatemala.

Met sindsdien meer dan 50.000 kilometer gereden, hebben we natuurlijk veel gezien en meegemaakt.

Eerst reden we de Trans-Canada-Highway van oost naar west door Canada helemaal naar Alaska, vandaar langs de westkust de VS in, eenmaal door Mexico het Caribisch gebied in naar Belize en tenslotte naar Guatemala in Midden-Amerika.

In elk van de vijf Amerikaanse landen die we tot nu toe hebben doorkruist, willen we kort ons persoonlijke hoogtepunt presenteren.

Ontmoetingen met wilde dieren en adembenemende landschappen:

Onze roadtrip door Noord-Amerika

Voor het begin van onze reis op het Amerikaanse continent hadden we ons geen beter land kunnen voorstellen dan Canada.

De vriendelijkheid, openheid en hartelijkheid van de mensen is gewoonweg onovertroffen. We werden ook begroet door bezienswaardigheden als de Niagara Falls, de metropool Toronto, kleine stadjes voorbij de poolcirkel en de populaire nationale parken Banff en Jasper in de Rocky Mountains.

Hier vond ook een van onze favoriete momenten van de reis plaats, toen een moeder grizzlybeer plotseling met twee jongen uit de bosjes tevoorschijn kwam en de weg overstak op slechts een paar meter voor onze van.

De VS hadden zoveel hoogtepunten dat het echt moeilijk was om er één te kiezen.

Zo was er het festival in Cheyenne, waar we bij toeval achter kwamen omdat we in de buurt hadden geparkeerd, en waar de artiest "Tones and I" optrad.

Het indrukwekkendste voor ons waren echter de vele verschillende landschappen en nationale parken in het westen van de VS en daaronder vooral Yellowstone met zijn uniciteit en tegelijkertijd diversiteit aan natuur.

Het herbergt meer dan de helft van alle geisers ter wereld, talloze warmwaterbronnen zoals de kleurrijke Grand Prismatic Spring en de schilderachtige Grand Canyon van Yellowstone.

Mexico verwelkomde ons met enorme cactussen, indrukwekkende ervaringen met dieren zoals snorkelen met walvishaaien of het vrijlaten van pas uitgekomen babyschildpadjes, evenals fotogenieke rotsformaties in de Grutas Tolantongo, de talrijke cenotes en diverse Maya ruïnes.

Onze allereerste rit in een heteluchtballon over de oude stad Teotihuacán bij zonsopgang liet echter een bijzondere indruk op ons achter.

In zijn tijd was het met 200.000 inwoners niet alleen de dichtstbevolkte stad van Amerika, maar ook een van de grootste ter wereld.

Puur Caribisch gevoel:

De onverwachte ontdekkingen op onze reis doorheen Belize en Guatemala

Hoewel we op het schiereiland Yucatan al officieel in het Caribisch gebied waren, konden we deze unieke flair pas echt voelen in Belize, het enige Engelstalige land in Midden-Amerika.

In plaats van naar het toeristische vakantie-eiland Caye Caulker en de Blue Hole (tenslotte het op een na grootste koraalrif ter wereld) te gaan, besloten we de Coastal Highway dwars door de weelderige groene jungle te rijden naar Placencia.

Het stadje, gelegen op de punt van een schiereiland, herbergt vooral één ding: het authentieke strandleven en een ontspannen Reggae-sfeer.

Net over de grens naar Guatemala ligt een ander hoogtepunt van onze reis: Het UNESCO werelderfgoed Tikal maakt niet alleen indruk met zijn letterlijk uitstekende architectuur, maar ook met zijn ligging midden in het tropisch regenwoud.

Vooral in de ochtend, wanneer dichte mist de resten van de eens zo belangrijke Mayastad omhult en in een mystieke sfeer dompelt, vallen de geluiden van de vele verschillende vogels en andere dieren die in het oerwoud leven des te meer op.

Ook het eilandje Flores in het Petén-Itzá-meer en het natuurreservaat Semuc Champey bevielen ons.

Na de Pan-Americana is vóór de wereldreis:

Onze plannen voor de toekomst

In de komende twee maanden vervolgen we onze reis door Midden-Amerika naar El Salvador, Honduras, Nicaragua en Costa Rica tot we Panama bereiken. Hier moeten we onze Adria Twin weer op een schip sturen om de enige breuk in de Panamericana (de Darien Gap) te omzeilen en Zuid-Amerika te bereiken. Daar willen we uitgebreid reizen en zoveel mogelijk landen leren kennen.

Naast het oversteken van de evenaar kijken we vooral uit naar de bergwereld van de Andes en het zuidelijkste landschap van Tierra del Fuego (Vuurland) in Patagonië. We hebben ook een omweg gepland naar Antarctica. En ook daarna willen we graag verder rond de wereld rijden in onze Adria Twin-camper, mogelijk op een ander continent zoals Afrika, Azië of Australië.

In ieder geval blijven we enthousiast over wat de toekomst voor ons in petto heeft!

Volg ons op Instagram om deel uit te maken van onze reis.

Ron & Chantel op Instagram:
@fulltime.vanlife
Andere artikelen:
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.