Logo

Duurzaamheid begint thuis.

De kracht om verandering teweeg te brengen.

Adria Mobil is zich ervan bewust dat milieubescherming een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van het bedrijf is.

Het heeft een multidisciplinair team dat werkt aan het onderwerp 'duurzaamheid' om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van het bedrijf werken aan een duurzamere toekomst.

Op de productielocaties van Adria Mobil in Sloveniƫ zijn de ISO 14001-eisen en de certificering van naleving sinds 2003 in gebruik. Als organisatie streven we er voortdurend naar om in al onze activiteiten nieuwe manieren te vinden om dingen te doen die de impact van het bedrijf op het milieu verminderen.

Neem energie als voorbeeld: Adria Mobil is geen grote energieverbruiker. Jaarlijks verbruiken we ongeveer 5 GWh aan elektrische energie en 3,5 MWh aan gas, afhankelijk van het aantal recreatieve voertuigen dat per jaar wordt geproduceerd.

Toch hebben we jaren geleden al nagedacht over hoe we onafhankelijker en zelfvoorzienend kunnen worden op het gebied van energie.

In 2012 besloten we twee zonne-energiecentrales te bouwen, beide met een nominaal vermogen van 0,5 MW. Met meer dan 1000 zonuren per jaar in de regio Dolenjska, waar Adria Mobil is gevestigd, was de productie van meer dan 1 GWh elektrische energie gepland, hoewel we in deze jaren veel meer produceerden dan deze niveaus.

"Adria Mobil wekt 20% van zijn energiebehoefte zelf op via eigen energiecentrales, als onderdeel van een strategie om duurzamer en zelfvoorzienend te zijn."

20% genereert zichzelf
Eerste projecten, eerste ervaringen.

We hebben een fatale crash meegemaakt in de energiecentrale in Novo mesto als gevolg van zware sneeuwval en we hebben zware schade opgelopen door extreme hagelbuien, maar we hebben van deze incidenten geleerd, we hebben onze zonne-energiecentrales herbouwd en vandaag de dag dekken we meer dan 20% van onze elektrische energiebehoefte zelf. En we stoppen nooit, want op dit moment wordt er een nieuwe energiecentrale gebouwd in onze Novo mesto faciliteit .... en het zal niet de laatste zijn.

Andere artikelen:
Impressum Juridische noot Cookies Adria Garantie Sitemap
Copyright @ 2023 Adria Mobil d.o.o.